30 Mart 2012 Cuma

Bardak Altlıklarım...

Salonuma krem ve kahve renkleri hakim bu yüzden birşey içerken iz yapmaması için neredeyse hep bi elimde bezle gezer olmuştum. En sonunda ahşap bardak aktlığı alıp boyamaya karar verdim. Ahşap bardak altlıklarını önce zımparalayıp  seçtiğim peçeteye uygun olarak kenarlarını kırmızıya boyadım ve peçete dekupaj uyguladım.Son olarak vernikledim ki suyla herhangi bir temasında bozulmasın.:)








Sevgiyle kalın...

Ahşap gazetelik/dergilik...

Salonda dağınık duran gazete ve dergiler için ahşap gazetelik boyadım... Boyayıp kolay transfer uyguladığım gazeteliğimin yan kısımlarını kareli yaptım. Keten ipten de makrome örgüyle tutacaklarını ördüm. Eşimde çok beğendi bende :)) Peki ya siz???






Sevgiyle kalın...

29 Mart 2012 Perşembe

Tepsi boyadım...

Ahşap boyama kursundaki ilk günümde yaptığım ilk çalışma. Tepsi boyadım...






Resimde siyah gibi görünsede önce kahverengiye boyadım. Desenleri hazır yaldız transfer kullanarak yapıştırdım. Kenarlarınıda yine altın rengine boyadım.Vernikledim veee bir komşuma hediye olarak gittiiiiiii. :)




Sevgiyle kalın...

28 Mart 2012 Çarşamba

Alize Dantela İpinden Fular...

Bu kış çok moda olan Alize Dantela İpinden fırfırlı fular ördüm... Ben beyazı tercih ettim ama diğer renklerinede bayıldım.Ben ki örgü özürlü:) biri olarak heralde bol bol diğer renklerinden de öreceğim... 
Yapılışına gelince o kadar kolay ki (ben bile ördüysem) :)) 1-2 saatte çabucak örülüyor.


Ben 4 ilmekle başladım. Siz 4 ile 7 arasında yapabilirsiniz.

4 ilmekten ilkini 3. delikten aldım. diğer ilmekleri normal ördüm. Her dönüşte ilk ilmekleri 3. delikten alarak ördüm.





yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin, sevgiyle kalın...




ve bunlarda hızımı alamayıp ördüğüm diğer renkteki fularlar hepsi sahiplerini buldu bile...


27 Mart 2012 Salı

Ahşap anahtarlık boyadım...

Kaç zamandır eşimle ne zaman evden çıkmaya kalksak bir anahtar krizi yaşanıyor. Dönüp dolanıp anahtar arıyoruz. Hatta çoğu zaman arabasının anahtarlarını bile koyduğu yeri hatırlamıyor. Hal böle olunca bende bu duruma bir çare düşündüm. Ahşap bir anahtarlık alıp boyadım ve kapının girişindeki megafonun üstüne astım.

Nasıl yaptığıma gelince Önce isteiğim renklerde evi ve çatısını boyadım. Kırmızı çiçekler peçete dekupaj, eski bir dantel parçasından evin perdelerini karton parçasından da kapısını kesip yapıştırdım.
Ve son olarak evde kalmış ve bayatlamış badem şekerlerinden(!) de iki tane alıp uğur böceği şeklinde boyadım ve evin çatısını yapıştırdım. Umarım kendileri gibi bizede şans getirirler hep inşallah. :))


Sevgiyle Kalın...

26 Mart 2012 Pazartesi

Boyama Kursumdan...

Merhabalar, yeni başladığım ahşap boyama kursunda ahşabın yanısıra seramik ve polyester objelerde boyamayı seviyorum ve bunlardan bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu aşağıda gördüğünüz tombağın boş hali :)

Ben Tombakları hazırlarken çiçekli kolay transferleri tercih ettim ama siz isterseniz desenli olanlarıda tercih edebilirsiniz. Ve ya sevdiğiniz birinin fotoğrafını da koyabilir hediye edebilirsiniz. Tercih sizin...
Salonumun duvarındaki yerlerini aldılar. :))

Bu ham seramik halindeki mumluğu da doku çalışması yaparak boyadım ve kenarlarına altın varak geçtim.
Mumluğum da salon sehpamın üzerindeki yerlerini aldı :))


Sevgiyle kalın...

24 Mart 2012 Cumartesi

Dut ipten bebek battaniyesi

Merhabalar, 
Yakın bir arkadaşım doğum yapalı henüz 1 hafta oldu. Tatlı mı tatlı bir oğlu oldu. Bende dünyaya gözlerini yeni açan bu tatlı bebiş için dut ipten bir battaniye ördüm.


6 numara şiş kullandım. 44 ilmek başladım. Haroşe olarak ördüm. Tam tamınına 500 gr (5 yumak) ip kullandım. Ben dutların araları sıkı olsun diye her dut arası 2 ilmek yaptım. Siz isterseniz tek ilmek de yapabilirsiniz.Tercih size kalmış. Çok kolay örülen bir battaniye 2 - 3 gecede bitiveriyor. Son olarak kenarlarına mavi kurdela geçtim, fiyonk yapıp küçük bir çengelli iğne ile nazar boncuğu taktım. Sahibi gibi çok tatlı oldu. :) Siz ne dersiniz?



Sevgiyle kalın...